Aflu azi, nu pentru prima oară, că există restaurante, bistro'uri, cârciumi unde bucătarul lucrează SINGUR.
Fără ajutor de bucătar. Fără om la vase.
Eu aş pleca pe loc. Nu pentru că mi'e frică de muncă. ci pentru că sună a lipsă de respect. Şi pentru că toată creativitatea şi atenţia mi'ar fi înabusite de sarcinile mici.
Voi, cei care angajati bucătari şi îi abandonati în bucătarie aşteptându'vă sa cureţe ceapă în timp ce construiesc reţete frumoase, să spele tigăile în timp ce supraveghează farfuriile care ies pe sală, să debaraseza vesela murdară în timp ce montează preparatele, meritaţi sa fiţi sechestraţi în propriile voastre bucătării şi puşi la treabă vreo două zile. Mai mult nu o sa puteti duce.
Şi poate o să pricepeti că ce câştigaţi la salarii si taxe pierdeţi la clienti şi calitate. Cam ca în povestea cu furatul căciulii.
Lasaţi bucătarii să fie bucătari, să coordoneze, să creeze, să fie artişti şi să se simtă împliniţi.
Iarna scriu mult și prost. De la frig.
Radulescu Stefan
Make gogoașa great din nou
Dorina
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Trenduri în bucătărie: sinuciderea
Zeno Popescu