Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

 

Mâncărurile astea aduc mereu cu ele întrebarea [de unde naiba le scoți?].O aud așa de des, că nici nu mai ridic capul să răspund. Nu am stat cuminte în rând în viața mea, nu o să încep acum. 


Ideile despre mâncare vin pur și simplu și de obicei, după o vreme, descoperi că s’a mai gândit cineva la ele.

Totul s’a mai făcut, ce îți mai rămâne este să personalizezi frumos.ingh vinete 3


Înghețata are de obicei la bază o creme angalise. Rețeta o găsiți aici și cu asta treaba e cam gata.

O mașină de înghețată ar fi bună, eu am una dublă luată de la un magazin de mâna a doua acum vreo 4 ani, își face treaba perfect. Dacă o aveți în casă o să vă vină să faceți sorbeturi sau înghețate mai des, simplifică munca și dau cremozitate fără bătai de cap.

Dacă faceți o înghețată clasică pregăți fructe, iaurt, ganache de ciocolată, orice vă coafează.

 

Eu am pus 50 ml de pastă de susan cât timp crema era călduță încă. 

ingh vinete 4

E ceva...Practic mă puteam opri aici, perfecțiunea gustului o califica pentru o înghețată cu susan desăvârștită. 

Am copt vinete și le’am scurs, am pregătit 200 de grame pe care le’am tocat bine. 

Am turnat crema cu susan în mașină, am pus vinetele și mi’am văzut de treabă. Cam asta e tot. 

Cred că ar merge și cu ardei copt, morcov ras și călit, ceapa caramelizată - hmm, pe asta chiar o să o fac. La înghețată e ca la pizza, treaba ta ce pui atàt timp cât îți place.

Am avut roșii uscate de mine, deci le'am adăugat pentru că sunt crocante și aromate.

Înghețata de vinete se potrivește bine cu brânză, biscuiți sărați sau pateu. 

Aici sunt dacă vă împiedicați.

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone