Cu gândul la iarba verde şi obsesia cu inventatul unor blaturi noi pentru prăjiturile din bistro am înhăţat fisticul rătăcit pe un raft şi l’am făcut pastă, într’un robot obişnuit.
200 g fistic crud, decojit
50 ml ulei de măsline
100 g zahăr brun
Un fir de sare
Apoi, dupa regula pe care o ştiţi déjà din revistele glossy cu reţete traduse precar, am amestecat într’o parte umedele şi în alta uscatele. Sau aproape aşa.
3 ouă
100 g zahar brun
125 g unt topit
sucul de la doua portocale
sucul de la două lămâi
150 g făină
50 g malai
1 praf de copt
Pasta de fistic, umedele şi uscatele amestecate şi puse împreună la cuptor fac un blat foarte sexi.
Copt la 160 de grade cam o juma de oră, într’o forma îmbrăcată în hârtie de copt, racit şi feliat, poate sta singur lângă o cafea sau poate coabita cu un sorbet de fructe.
Dacă aş fi în locul vostru nu i’aş pune crème grele, pasta de fistic e déjà tot ce trebuie.
Am mai glasat nişte fistic pentru ronţăit lângă blat. L'am glasat şi l'am ascuns, pentru că e drog şi ţi'l îndeşi în gură compulsiv . Din păcate l'am găsit şi au scăpat cu viată exact atâtea boabe câte trebuiau pentru poză.
February 3, 2017 at 5:57 am
Arată grozav! Abia aştept să o fac. Mulțumesc. 🙂