Dacă ați crezut că-i mare scofală, nu e.
De fapt, totul are legătură cu temperatura și timpul de coacere.
Pentru că are și ouă și praf de copt, se umflă exagerat la temperatură mare. Si, după ce e gata, se lasă și se zbârcește.
Formă rotundă de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt lipită bine
Temperatura: 165 grade
Timp de coacere: 1h și 20 de minute
Ingrediente pască
9 ouă întregi (păstrați un gălbenuș pentru uns final)
200 g zahar vanilat (noi facem zahăr vanilat din zahăr tos cu păstăi de vanilie – dacă nu aveți puneți semințele de la o păstaie și zahar tos – e tot aia)
coaja rasă de la 2 lămâi
80 ml rom
10 g sare
300 g smântână fermentată grasă
40 g unt topit
1,5 kg brânză vaci grasă
225 g griș
1 praf de copt
Aveți trei pași.
Primul pas
In mixer: ouă, coajă lămâie, sare, zahăr vanilat, rom – se bat bine.
Al doilea pas
Tot în mixer, peste restul: untul topit, smântâna fermentată, brânza.
Al treilea pas
Tot în mixer: grișul amestecat cu praful de copt.
Totul în formă, se unge gălbenușul ăla păstrat în care puneți o linguriță de apă rece.
La cuptor cu ea.
Se lasă la răcit -> se taie doar după ce s-a răcit.
Alte informații
- Eu nu pun stafide pentru că sunt o grămadă de oameni care nu le agreează și le pigulesc din blid.
Voi puteți pune ce vreți, inclusiv alte fructe uscate.
- Sarea e importantă, nu o excludeți, echilibrează gustul.
- Puteți să scoateți fără grijă grișul, nu se întâmplă mai nimic; poate iese mai moale și mai zbârcită (doh) da' e la fel de bună - pentru orice eventualitate, mai puneți 10 minute la timpul de coacere
- Sosul ăla de căpșuni e mega simplu de făcut.
Zdrobiți 500 g de căpșuni cu palma, puneți-le într-o tigaie cu 50 de grame de zahăr brun, un praf de sare, ceva alcool (rom?) și lăsați maxim 2 minute să fiarbă.
Luați de pe foc, aruncați o mână de busuioc sau cimbrișor verde.
E un sos rapid în care fructele nu se deteriorează. Nu e un gem.
Noi avem decor la bistro flori uscate din siropul de violete dar la la bistro e cu fițe și hipstereală, voi puteți pune doar zahăr pudră.
Dacă aveți întrebări. aici sunt.
Eu scriu scurt și la obiect, că-s obișnuită cu ai mei, rodați cu bucătăria.
Cu voi am mai multă răbdare 🙂
Iarna scriu mult și prost. De la frig.
Radulescu Stefan
Make gogoașa great din nou
Dorina
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Trenduri în bucătărie: sinuciderea
Zeno Popescu