Pita cu mălai nu’i de undeva anume.
O fac toți care au porumb, e o mâncare din sărăcie îmbunătățită după cum poate fiecare.
La noi îi mai spune mălai dulce, la alții cornbread.
Eu am adaptat’o pentru ce îmi trebuie mie, așa cum ar trebui să faceți și voi.
Am scos din făină și am pus mai mult mălai, că așa îmi place mie.
Când o pun la copt o acopăr, uneori, cu fâșii de slănină afumată. Se topesc fain și dau gust bun de tot.
800 ml lapte bătut
200 g unt topit
8 ouă întregi
20 g zahăr
7 g sare
500 g mălai
100 g făină
1 praf de copt
Ude cu ude, uscate cu uscate.
Apoi, toate împreună.
Puteți adăuga busuioc, oregano, roșii uscate,
Cred că și împănată cu jumări merge, ia că încerc mâine.
Iese o tavă de 20x30 cm.
Puneți hârtie de copt și coaceți la 160 de grade timp de o oră. Mai verificați și voi, depinde de cuptor.
Se taie nu foarte caldă. Dacă o păstrați, puneți’o la frigi. Rece nu’i așa bună, merge prăjită în puțin ulei sau reîncălzită în alt fel.
Eu o mânânc și cu vinete și cu gem de prune, așa’i de versatilă.
Aici sunt dacă vă împiedicați.
Iarna scriu mult și prost. De la frig.
Radulescu Stefan
Make gogoașa great din nou
Dorina
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Trenduri în bucătărie: sinuciderea
Zeno Popescu