Am văzut mai demult, într’un meniu, un desert intitulat fantezie cu banane.
Şi, deşi muream să văd ce e aia, nu am avut curajul să întreb ospătăriţa aveţi fantezie cu banane?
Am văzut apoi că fiecare bucatar are fantezia lui şi m’am uitat în traistă, să o găsesc pe a mea. Nu era acolo nimic demn de gătit şi nici măcar de povestit pe lumină.
Dacă se pune, sezonier am frenezii culinare, cu stări de exaltare din cauza culorilor sau gusturilor.
Sosul ăsta din ardei copt l’am gustat într’o formă puţin diferită în Turcia. L’am tot gustat şi am decis să îl reţin şi să îl reiau. Al meu a ieşit mai bun 🙂
Se face pe colţul mesei şi durează puţin după ce coci, cureţi şi scurgi ardeii. Cum la mine coptul ardeilor este un fel de tic nervos, mă trezesc oricum, din când în când, cu câte două duzini în strecurătoare.
Socotind la vreo zece ardei, mai avem nevoie de un pumn de nucă, vreo sută de mililitri de ulei de măsline, nişte usturoi, sare şi câteva linguri de iaurt gras. Cel mai gras.
Ardei copţi şi scurşi 10 bucaţi
Ulei de măsline 100 ml
Sare 1 linguriţă
Usturoi 3 cătei mici
Iaurt gras. Cel mai gras. 150 g
Ardeii, uleiul, usturoiul şi sarea se pun în blender şi se lasă până devine totul o pastă omogenă. Nuca se macină, iaurtul se amestecă.
Mai departe faceţi cum vă taie capul. Le amestecaţi, le suprapuneti, le intercalaţi, mai puneti sare, mai scăpaţi ceva iute, mai interveniţi cu uleiul.
Nu are contraindicaţii sau reguli de asociere. Mâncaţi'l cu lingura aia mare, dacă asta vă face plăcere. O singură dată e toamnă.
Iarna scriu mult și prost. De la frig.
Radulescu Stefan
Make gogoașa great din nou
Dorina
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Un crème anglaise ratat? Nu'i bai.
Ioana Ionica
Trenduri în bucătărie: sinuciderea
Zeno Popescu