Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Cum înmoaie românul orice în usturoi, nu o face nimeni. Ăla care inventează cârciuma la care mujdeiul e actorul principal şi lângă el să poti pune de la murături la papanaşi şi clătite cu finetti, va muri bogat.

Între timp, francezul vine si el din urmă, cu mai multă rabdare, ceva creativitate şi curaj, scoţând din anonimat cărnurile şi legumele.


V’am ţinut de vorbă în jurul sosului de ardei pentru că povestea lui este scurtă şi simplă.
Ardei roşu spălat, sters, curăţat şi tăiat bucaţi potrivite, niştea ceapă roşie, puţin usturoi, sare, ulei de măsline de calitate sau un ulei de floarea soarelui bun, sare.
Ardei roşu curăţat 3 kg
Ceapa roşie curăţată, tăiată bucaţi mari 500 g
Usturoi 4 caţei
Sare 20 g
Ulei 200 ml

sos-ardei-rumeniti-2
Se lucrează în etape successive, începând cu ceapa şi usturoiul care se rumenesc în puţin ulei.
Se scoate. În acceaşi tigaie / cratiţă se adauga ulei şi se rumenesc ardeii în tranşe, presărând cu sare.
Eu am lăsat toate legumele astea să se răcească împreună în cratiţa lor şi abia apoi am pasat insistent. Pentru că ardeii nu au fost decojiţi înainte este de dorit să dăm prin sită sosul. O sa aveţi un fel de mătase roşie, parfumată. În plus digestia va fi mai plăcută fără resturile de coajă.


Sosul ăsta este doar începutul. Mai departe, puteţi să vă jucaţi cu el cum vreti, să îl faceţi mai iute, să îi puneţi busuioc sau vin dulce, oteţ aromat cu tarhon sau iaurt gras. Gândiţi’vă cu ce vreti să îl mâncaţi şi decideţi în funcţie de asta direcţia spre care mergeti.

Aici sunt dacă vă împiedicaţi.
sos-ardei-rumeniti-3

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone